Twitter tiru facebook ?
Saturday, [0] Stalker

Photobucket
H8B5hBjGAP Twitter Lancarkan Rekabentuk Baru Mirip Facebook

CALIFORNIA – twitter telah melancarkan reka bentuk halaman baru, yang membolehkan pengguna untuk memiliki laman profil dan perbualan antara para pengguna secara lebih terperinci. Selain itu reka bentuk baru ini juga memberikan sedikit sentuhan yang sama seperti paparan di Facebook.

Layout baru ini berpusat di empat tab, iaitu ‘connect’, ‘discover’, ‘me’ dan ‘tweet’.

Perubahan terbesar dilihat pada penambahan halaman profil, yang boleh melihat semua aktiviti tweet di bawah mesej. Perubahan ini mirip dengan paparan ‘comment’ di Facebook.

Ciri-ciri baru yang paling mirip facebook adalah ‘activity’, yang terdapat di bawah tab ‘discover’. Pengguna boleh melihat aktiviti ‘following’ mereka di Twitter, sehinggakan ciri-ciri ini kelihatan seperti News Feed di Facebook.

“Kami menyedari bahawa tweet tidak hanya mengandungi tweet, tapi juga gambar, video dan artikel. Kita tahu pengguna ingin melihat semua kandungan di satu tempat, bukan hanya melalui URL, jadi dengan reka bentuk baru kita memaparkan tweet dalam satu pakej,” jelas Pengarah platform Twitter, Ryan Sarver, seperti dipetik melalui Telegraph, Jumaat (9/12/2011).

Menurut Sarver lagi, “Kami inginkan pengguna lebih mengekspresikan diri mereka dan kami yakin, reka bentuk baru ini akan membantu pengguna untuk berkongsi dan mencari kandungan yang lebih menarik di laman.”

Reka bentuk baru ini sedang dilancarkan secara berperingkat di seluruh dunia dan kemungkinan pada awal 2012 nanti ia akan dapat digunakan secara menyeluruh. Namun jika pengguna tidak sabar menunggu, mereka boleh memuat turun versi baru ini daripada aplikasi twitter melalui telefon pintar.

Twitter kini memang semakin berjaya. Menurut Ketua twitter, Tony Wang mengatakan 2012 merupakan tahun yang besar bagi laman tersebut.

“Ketika saya ditanya seberapa besar peluang bagi Twitter, saya selalu menjawab dengan sebuah soalan: ‘Berapa banyak orang yang ada di dunia?’, Jawapannya adalah 7 bilion, maka twitter akan wujud sebesar itu,” kata Wang lagi.
Disclaimer
Welcome to my world


Hello Hi. Welcome to Princess Rawrr. I dont used to "follow me, i'll follow you back". Hate my blog, fine. We almost always see only what's wrong with other people and not what's wrong with us. Best view Google Chrome

Le owner Le stuff Le entry

Taggie Board
Tell me something funMusic Here
Music describes what words cant

Shut up and enjoy the musicTwitter | Facebook | Tumblr